МОЛИТВЫ


Как и кому молиться, чтобы поправить денежные дела.
  
Молитва – очень действенное средство. Она способна справиться с любой бедой. Но чтобы молитва сотворила чудо, вы должны сосредоточиться на ней, не отвлекаться во время моления на посторонние вещи, мысленно следить за словами, которые произносите, вникать в их смысл. Да-да, концентрация важна даже в дни вербальной магии, другое дело, что в такие дни она удается лучше. Если же вы читаете молитву просто как текст, не вкладывая в нее душу, ничего не выйдет.
  Еще один секрет. Молиться желательно каждый день. Чтобы молитва возымела действие, важно быть настроенными на Бога, а такая настройка происходит только при регулярной молитве. Разовая молитва будет услышана лишь в том случае, если вы в совершенстве владеете концентрацией или ничего не желали в течение недели, кроме того, о чем молитесь.
  Помните, что икона – это не сам угодник Божий, а лишь его образ, поэтому молиться нужно не иконе, а святому, который на ней изображен. Читайте молитву медленно, сосредоточенно, вникая в каждое слово. Учить ее наизусть не обязательно, можно читать по книжке. А если вы по каким-то причинам не можете прочесть молитву, обратитесь к святому в произвольной форме. Молитва – это не мантра, в ней важнее внутреннее ощущение, смысл, чем слова и то, в каком порядке они произносятся.

Молитвы

Отче наш

Отче наш, иже еси на небесех, да святится имя Твое; да приидет Царствие Твое; да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и прости нам долги наша, яко же и мы прощаем должникам нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукавого. Яко Твое есть Царство, и сила и слава во веки. Аминь. 
(Читать три раза).

Молитва Николаю Чудотворцу (первый вариант) 

О всехвальный, великий чудотворец, святителю Христов, отче Николае! Молим тя, буди надежда всех христиан, верных защитить, алчущих кормитель, плачущих веселие, болящих врач, по морю плавающих управитель, убогих и сирых писатель и всем скорый помощник и покровитель, да мирное зде поживем житие и да сподобимся видети славу избранных Божиих на небеси, и с ними непрестанно воспевати единого в Троице поколоняемого Бога во веки веков. Аминь.
(Читать три раза). 

Молитва Николаю Чудотворцу (второй вариант)  

О великий заступниче, архиерею Божий, Николае преблаженне, иже подсолнечную осиявый чудесы, призывающим же тя скорый услышатель является, их же присно предваряеши и спасаеши, и избавляеши, и от бед всяческих изъимаеши, от Бога данною ти чудес и даров благодатью! Услыши мя недостойного, с верою тя призывающа и молебное тебе приносила пение; тебе бо ходатая на умиление ко Христу предлагаю. О пресловущий в чудесен, святителем высото! яко имеет дерзновение, скоро Владыце предстали, и преподобнии свои руце молебне к Нему простри о мне грешнем, и от Него щедроты благости подаждь ми, и приими мя в свое заступление; и от всех бед и зол мя избави, от нашествия врагов видимых и невидимых свобождая, и тех всех наветы и злохитрства погубляя, и борющих мя во всей жизни моей отражая; прегрешением же моим прощение испроси, и спасена мя Христу представи и Царствия Небесного сподоби улучити за множество того человеколюбия, ему же подобает всяка слава, честь и поклонение, со безначальным его Отцем, и с Пресвятым и Благим и Животворящим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
(Читать три раза).

Молитва Пресвятой Богородице перед иконой Всех скорбящих Радость
(первый вариант)

Царице моя Преблагая, надеждо Богородице, приятелище сирых и странных Предстательнице, скорбящих Радосте, обидимых покровительнице! Зриши мою беду, зриши мою скорбь; помощи ми, яко немощну, корми мя, яко странна. Обиду мою веси, разреши ту, яко волиши; яко не имам иныя помощи, разве Тебе, ни иныя предстательницы, ни благия утешительницы, токмо Тебе, о Богомати, яко да сохраниши мя и покрышки во веки веков. Аминь.
(Читать три раза).


Молитва Пресвятой Богородице перед иконой Всех скорбящих Радость
(второй вариант)

О, Пресвятая Владычице Богородице, Преблагословенная Мати Христа Бога Спасителя нашего, всех скорбящих радосте, больных посещение, немощных покрове и заступнице, вдовиц и сирых покровительнице, матерей печальных всенадежная утешительнице, младенцев немощных крепосте и всем беспомощным всегда готовая помоще и верное прибежище! Тебе, о Всемилостивая, дадеся от Всевышняго благодать во еже всех заступати и избавляти от скорби и болезней, зане Сама лютыя скорби и болезни претерпела еси, взирающи на вольное страдание Сына Твоего возлюбленного и Того на кресте распинаема зрящи, егда оружие Симеоном предреченное сердце Твое пройде. Тем же убо, о Мати чадолюбивая, вонми гласу моления нашего, утеши нас в скорби сущих, яко верная радости Ходатаица; предстоящи престолу Пресвятыя Троицы, одесную Сына Твоего, Христа Бога нашего, можеши, аще восхощеши, вся нам полезная испросити. Сего ради с верою сердечною и любовию от души припадаем к Тебе яко Царице и Владычице и псаломски вопити Тебе дерзаем; слыша, дщи, и виждь, и приклони ухо Твое, услыши моление наше, и избави нас от обстоящих бед и скорбей; Ты бо прошения всех верных, яко скорбящих радость, исполнявши, и душам их мир и утешение подавши. Се зриши беду нашу и скорбь; яви нам милость Твою, посли утешение уязвленному печалью сердцу нашему, покажи и удиви на нас грешных богатство милосердия Твоего, подаждь нам слезы покаяния ко очищению грехов наших и утолению гнева Божия, да с чистым сердцем, совестью благою и надеждою несомненно прибегаем ко Твоему ходатайству и заступлению; приими, всемилостивая наша Владычице Богородице, усердное моление наше Тебе приносимое, и не отрини нас, недостойных, от Твоего благочестия, но подаждь нам избавление от скорби и болезни, защити нас от всякого навета вражия и клеветы человеческая, буди нам помощница неотступная во все дни жизни нашея, яко да под Твоим матерним покровом всегда пребудем цели и сохранена Твоим заступлением и молитвами к Сыну Твоему и Богу Спасителю нашему, Ему же подобает всякая слава, честь и поклонение, со безначальным Его Отцом и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
(Читать три раза).

Молитва Пресвятой Богородице
Перед иконой Живоносный источник

 О Пресвятая Дево, Всемилостивая Госпоже Владычице Богородице, Живоносный Источник Твой., целебные дары на здравие душ и телес наших и на спасение миру точащи; подала еси нам, тем же благодарни суще усердно молим Тя, Царице Пресвятая, моли Сына Твоего и Бога нашего дати нам оставление прегрешений и всякой душе скорбящей и озлобленней милость и утешение, и от бед, скорбей и болезней освобождение. Подаждь, Госпоже, храму сему и сим людей откровение (и святей обители сей соблюдение), граду сохранение, стране нашей от напастей избавление и ограждение, да мирное зде поживем житие, и в будущем веце сподобимся видети Тебе Заступницу нашу, во славе Царства Сына Твоего и Бога нашего. Ему же слава и держава со Отцем и Пресвятым Духом во веки веков. Аминь.
(Читать три раза).

Молитва Пресвятой Богородице
Перед иконой Спорительница-хлебов

О Пресвятая Дево Богородице, Премилостивая Владычице, Царице Небеса и земли, всякого дома и семейства христианского Благоустроительнице, труждающихся благословение, нуждающихся неистощимое богатство, сирых и вдовиц и всех людей Кормительнице! Питательнице наша, рождшая Питателя Вселенныя, и Спорительнице хлебов наших, Ты, Владычице, ниспосылаешь Твое Матернее благословение градом нашим, селам и нивам и коемуждо дому, на Тя упование имущему. Темже с благоговейным трепетом и сокрушенным сердцем смиренно молим Тя: буди и нам, грешным и недостойным рабом Твоим, мудрая Домостроимельнице, житие наше добре устрояющая. Всякое же сообщество, всякий дом и семейство во благочестии и православии, единомыслии, послушании и довольстве соблюди. Нищия и неимущия пропитай, старость поддержи, младенцы воспитай, всех вразуми преискренне взывати ко Господу: «Хлеб наш насущный даждь нам днесь». Сохрани, Пречистая Мати, люди Твоя от всякия нужды, болезни, глада, ругательства, града, огня, и всякого нестроения. Обители нашей (веси), домам и семействам и всякой души христианской, и всей стране нашей исходатайствуй мир и велию милость. Да славим Тя, Пречистую Писательницу и Кормительницу нашу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.
(Читать три раза).



Смотри ниже

Комментарии

Популярные сообщения